Autorii testelor de Bacalaureat, convocați într-o ședință de lucru

Autorii testelor de Bacalaureat, convocați într-o ședință de lucru

Organizarea și desfășurarea sesiunii de Bacalaureat 2019 au fost discutate în cadrul unei ședințe de lucru cu autorii probelor de evaluare, convocată la inițiativa ministrului Monica Babuc.


Autorii testelor au fost selectați conform actelor normative în vigoare, care prevăd rigori stricte.


În rezultatul pretestărilor naționale, care s-au desfășurat pe parcursul acestei luni, mai mulți profesori, elevi și părinți au sesizat un șir de carențe, care vizează aspectul și conținutul subiectelor pretestărilor. Pentru evitarea unor situații similare în cadrul sesiunii de Bacalaureat 2019, Monica Babuc a cerut experților să elaboreze testele conform tuturor recomandărilor curriculumului.


Monica Babuc a atenționat conducerea Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare de toată responsabilitatea pe care o poartă în vederea organizării sesiunii de Bacalaureat 2019, în strictă corespundere cu normele aflate în vigoare.


Totodată, ministrul a îndemnat profesorii, părinții și toate persoanele implicate în organizarea examenelor de Bacalaureat să contribuie la crearea unui climat favorabil pentru candidați.


În sesiunea 2019 a examenului de Bacalaureat au fost înregistrați 17 442 de candidați, dintre care 2 405 (13,79 %) sînt candidați restanțieri din sesiunile anterioare.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load