COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Automobilele confiscate de la Filat, vîndute de trei ori mai scump

Automobilele confiscate de la Filat, vîndute de trei ori mai scump

Serviciul Fiscal de Stat a publicat o listă de vehicule și piese auto propuse spre vînzare.

Printre ele figurează şi cîteva mașini de lux, cum ar fi un Porsche sau Land Cruiser.

Se remarcă faptul că cele patru mașini îi aparțin fostului prim-ministru al Moldovei, Vlad Filat. Vehiculele au fost confiscate în cadrul procesului „BEM", în cadrul căruia Filat a fost condamnat la închisoare.

Potrivit bloggerului Eugen Luchianiuc, este vorba despre o mașină Porsche Cayenne, precum și de o Toyota Land Cruiser 200 V și două autovehicule Volkswagen Touareg.

Reprezentanții Serviciului Fiscal de Stat nu au confirmat şi nu au infirmat informația difuzată. Cu toate acestea, prețurile Serviciului Fiscal sînt oarecum diferite de cele de piață.


De exemplu, costul Porsche Cayenne, produs în anul 2013, începe de la 38 mii de euro. Costul depinde de caracteristici, kilometraj și starea mașinii. Una nouă poate costa chiar şi 80 de mii de euro. Fiscul vinde mașina aflată în folosinţă cu aproximativ 39 de mii de euro.

Automobilul Toyota Land Cruiser 200 V, produs în 2013, poate fi găsit pe piață la un preț de 40 de mii de euro, dar în stare tehnică bună și nu satisfăcătoare, după cum indică lista serviciilor fiscale, care vinde acest autoturism cu aproximativ 37 de mii de euro.

Costul unei maşini Volkswagen Touareg, produse în anul 2013, variază între 10 și 28 mii de euro. Fiscul a scos la vînzare o astfel de mașină într-o stare satisfăcătoare, iar costul solicitat este de 27 mii de euro, transmite realitatea.md.

Reamintim că, mai devreme, a devenit cunoscut faptul că mașina Porsche Cayenne, confiscată de la Vlad Filat în 2015, va fi în curînd scoasă la licitație. Anterior, maşina de lux era folosită de Olga Roman, amanta lui Filat. Maşina produsă în 2013 a ajuns la ea practic nouă. Potrivit bloggerului Eugen Luchianiuc, licitația va fi anunțată pe 26 aprilie și oricine poate lua parte la ea.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load