Autobuzele cu turiști nu vor sta la frontieră mai mult de 30 de minute

Autobuzele cu turiști nu vor sta la frontieră mai mult de 30 de minute

Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, Agenția de Investiții și un grup de operatori de turism vor testa timp de două săptămîni un canal electronic de comunicare care va facilita trecerea frontierei pentru autocarele cu turiști.


Canalul va fi testat în perioada 27 mai- 10 iunie.


Din 10 iunie, pe toată perioada sezonului estival, canalul de comunicare va putea fi utilizat de toate agențiile de turism care organizează călătorii peste hotare. Măsura luată vine să reducă din timpul de așteptare la trecerea frontierei pentru cei care călătoresc cu autocarele, transmite IPN.


Operatorii de turism vor anunța, cu 24 de ore înainte de plecarea autocarului cu turiști, prin poșta electronică autoritățile de la frontieră. Odată ajunși turiștii la frontieră, îi va aștepta deja un vameș și un polițist de frontieră pentru verificarea actelor și a bagajelor. În caz de aglomerație, va fi rezervat și un coridor.


Timpul de procesare a datelor și de verificare nu va depăși 30 de minute.


Potrivit datelor Poliției de Frontieră, în perioada estivală a anului 2018, doar prin punctul de trecere frontierei Leușeni, au traversat hotarul peste 12 mii de autocare, care au transportat peste 270 de mii de călători, cu 9% mai mult decît în perioada estivală a anului 2017.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load