COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Au sau nu dreptul să intre în R. Moldova cetățenii străini

Au sau nu dreptul să intre în R. Moldova cetățenii străini

Reluarea curselor aeriene regulate din 15 iunie nu înseamnă și faptul că în țară vor putea intra și cetățenii străini, cu excepția celor menționați în deciziile anterioare ale autorităților.

Contactat de IPN, secretarul Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, Nicolae Furtună, director al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, a menționat că, din moment ce în ultima hotărîre nu au fost mențiuni cu privire la accesul cetățenilor străini, rămîn în vigoare prevederile aprobate anterior.

Decizia din 15 mai a Comisiei stabilește că, pînă în data de 30 iunie, este interzisă intrarea pe teritoriul Republicii Moldova a cetățenilor străini şi apatrizilor cu următoarele excepții:
1. Membri de familie ai cetățenilor Republicii Moldova;
2. Persoane care posedă o viză de lungă ședere, un permis de ședere sau un document echivalent permisului de ședere eliberat de autorități;
3. Persoane care se deplasează în interes profesional, dovedit prin viză, permis de ședere sau un alt document echivalent;
4. Membri ai misiunilor diplomatice şi ai oficiilor consulare acreditate în Republica Moldova, ai organizațiilor/misiunilor internaționale, precum şi membrii familiilor acestora sau personal care poate asigura ajutor umanitar;
5. Pasageri în tranzit, inclusiv cei repatriați ca urmare a acordării protecției consulare.


Totodată, persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova vor completa, în mod obligatoriu, fişa epidemiologică şi vor semna declaraţia pe propria răspundere de a respecta regimul de autoizolare o perioada de 14 zile.

Directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică a declarat pentru IPN că obligația privind regimul de autoizolare de 14 zile pentru persoanele care intră în țară va fi menținut și după 30 iunie, în condițiile în care situația epidemiologică e dezastruoasă. Potrivit lui Nicolae Furtună, autoizolarea este o măsură de a reduce riscul de răspîndire a infecției.

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, pînă în prezent, în țară au fost confirmate 8795 de cazuri de COVID-19. De asemenea, s-au înregistrat 314 decese asociate noului tip de coronavirus. Totodată, sînt raportate peste cinci mii de cazuri de recuperare.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load