Au reziliat contractele cu o companie de construcţii, după ce nu şi-au primit apartamentele

Au reziliat contractele cu o companie de construcţii, după ce nu şi-au primit apartamentele

Doi fraţi au reziliat contractele încheiate cu o companie de construcţii pentru achiziţia unor apartamente, deoarece blocul nu a fost dat în exploatare la timp.


Şi pentru că nu au reuşit să-şi recupereze banii pe cale amiabilă, cei doi au apelat la ajutorul autorităţilor. În cele din urmă, au primit înapoi întrega sumă plătită, 48 de mii de euro.


Contractele de cumpărare a cîte 24 de mii de euro fiecare au fost încheiate în 2017, iar blocul trebuia dat în exploatare în termen de un an. Pentru că acest lucru nu s-a întîmplat, bărbaţii au vrut să rezilieze contractele, însă compania de construcţii ar fi refuzat. Ulterior, cumpărătorii au apelat la un avocat.


Avocatul spune că, înainte de a chema compania în judecată, a depus o plîngere la Agenţia pentru Protecţia Consumatorului, iar în scurt timp, antreprenorul şi-a schimbat poziţia.


Din 2017, Agenția pentru Protecția Consumatorilor a rezolva 7 cazuri legate de prejudiciile cauzate consumatorilor de către companiile de construcție. Suma totală restituită celor șapte persoane este de aproape 2 milioane şi jumătate de lei.


Potrivit reprezentanţilor Agenţiei pentru Protecţia Consumatorului, păgubaşii pot fi ajutaţi doar dacă firma de construcţii este activă pe piaţă. De obicei, agenţii economici care intră în insolvabilitate sau sînt în proces de judecată, cu greu pot fi obligaţi să restituie banii, în astfel de cazuri.


 


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load