Au fost întreprinse primele măsuri în cazul copilului bătut de educatoare la o grădiniță

Au fost întreprinse primele măsuri în cazul copilului bătut de educatoare la o grădiniță

Autoritățile administrației publice locale Chișinău s-au autosesizat referitor la cazul de agresiune asupra unui copil, înregistrat joi la o grădiniță din capital, anunță Noi.md


Astfel, pentru a stabili circumstanțele cazului și impactul situației asupra copilului, a fost creat un grup de lucru din reprezentanți ai Direcției generale educație, cultură, tineret și sport, ai Centrului Republican de Asistență Psihopedagogică și Centrului psiho-socio-pedagogic municipal. 


Specialiștii de profil deja au acordat asistență psihologică copilului agresat, cît și părinților acestuia. 


De asemenea, autoritățile municipale (Centrului psiho-socio-pedagogic municipal) sînt pregătite cu personal calificat pentru a oferi asistență specializată, în vederea prevenriiii cazurilor de acest fel pe viitor. 


De asistență vor beneficia: angajații din instituțiile de educație timpurie, școli și licee, precum și părinții copiilor, în vederea depășirii situațiilor de abuz, cît și consilierea eventualelor victime ale fenomenului enunțat.


De asemenea, Primarul general interimar al municipiului Chişinău a ieșit cu o reacție la acest subiect, condamnînd cazurile de abuz în domeniul educației. Ruslan Codreanu a subliniat că violența față de copii nu poate fi tolerată, iar asemenea cadre nu pot fi parte a sistemului municipal de profil.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load