COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Au fost înregistrate primele incidente de la secțiile de votare

Au fost înregistrate primele incidente de la secțiile de votare

La ora 7:00, toate secțiile de votare s-au deschis fără întîrziere, cu excepția a două secții de votare din capitală, informează Noi.md.

Este vorba despre secția 253 din sectorul Ciocana, unde se atestă lipsa curentului electric pe motiv că în zonă se fac lucrări de reparație. Totodată, din cauza problemelor întîlnire la deschiderea safeului, cu întîrziere și-a început lucrul și secția numărul 113 din sectorul centru al capitalei.

Pentru suplinirea celor 384 de mandatede primar candidează 768 de persoane. 589 dintre candidați sînt bărbați și 179 sînt femei. Cel mai tînăr dintre candidați are 25 de ani, iar cei mai în vîrstă au cîte 72 și, respectiv, 74 de ani. Din totalul candidaților la funcția de primar 85 (11,07%) sînt independenți, iar 683 (88,93%) reprezintă o formațiune politică.


Pentru organizarea turului II al alegerilor locale generale au fost organizate 1 042 de secții de votare. Dintre acestea, 307 – în municipiul Chișinău. În listele electorale de bază avem înscriși circa 1, 6 mln. cetățeni cu drept de vot, dintre care peste 630 de mii sînt arondați secțiilor de votare din municipiul Chișinău.

Pentru scrutinul de astăzi au fost tipărite circa 1,7 mln. buletine de vot.

Actele în baza cărora pot să-și exercite dreptul la vot sînt următoarele:

  • buletinul de identitate al cetățeanului Republicii Moldova
  • buletinul de identitate provizoriu

Primele date preliminare referitoare la rezultatele alegerilor vor fi prezentate către ora 22.00.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load