Atenționare! Un internet mai bun începe cu tine

Atenționare! Un internet mai bun începe cu tine

Astăzi, 6 februarie, în întreaga lume este celebrată Ziua Siguranței pe Internet.


Cu această ocazie, Centrul pentru Combaterea Crimelor Informatice a Inspectoratului Național de Investigații atenționează despre riscurile existente în cazurile lipsei de supraveghere a copiilor la accesarea Internetului.


În 2018, la nivel internațional, sloganul evenimentului este "Creați, conectați și împărtășiți respectul: un internet mai bun începe cu tine", care reprezintă un apel la acțiune adresat tuturor persoanelor, în vederea conștientizării rolului societății în crearea unui internet mai sigur, notează Noi.md.


În acest an, în Republica Moldova, Ziua Siguranței pe Internet va fi organizată de autoritățile naționale, cu implicarea activă a societății civile și reprezentanților mediului de afaceri.


Astfel, cetățenii sînt îndemnați ca, în cazul în care au devenit victima unor astfel de acțiuni sau le-a devenit cunoscut un asemenea caz, să sune la numerele de telefon: 022 577 153, 078 090 902 - Unitatea de gardă a Inspectoratului Național de Investigații sau să scrie pe adresa de e-mail a Centrului pentru Combaterea Crimelor Informatice: ccci@mai.gov.md.


Mai multe detalii cu privire la pericolele spaţiului Internet pot fi găsite pe site-ul web https://siguronline.md/. Pe site pot fi găsite inclusiv spoturi video, audio și postere promoționale, precum și legislația relevantă.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load