COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Atenție! Ucraina nu acceptă cetățeni cu teste moldovenești

Atenție! Ucraina nu acceptă cetățeni cu teste moldovenești

Am scris deja că doritori de a trece testul la coronavirus au format în fața centrelor medicale de la Chișinău cozi enorme ca să poată merge la mare în Ucraina cu rezultatul acestuia (negativ, desigur).

Doar câteva zile în urmă am comunicat că bulgarii și ucrainenii cer ca turiștii noștri să aibă un test negativ la COVID-19, efectuat în cel mult 72 de ore și, respectiv, 48 de ore înainte de sosire în țară. Se spune că, în caz contrar, nu vi se permite să ieșiți din Moldova.

Cu toate acestea, pe 2 august turiștii noștri s-au confruntat cu o problemă. La frontiera ucraineană s-a dovedit că testele noastre sînt nevalabile - cel puțin deocamdată, relatează kp.md.


După cum s-a dovedit la trecerea frontierei, Serviciul de Grăniceri al Ucrainei încă nu a primit ordine de a permite trecerea cetățenilor moldoveni cu certificate moldovenești.

Astfel, potrivit situației la această oră, la frontiera dintre Moldova și Ucraina nimic nu s-a schimbat: toți cei care intră sînt trimiși în carantină pentru 14 zile sau să facă un test, neapărat în instituțiile medicale din Ucraina.

Se vede că, la un moment dat, funcționarii au decis că turiștii ar trebui să-și cheltuiască bani în Ucraina. Iar turiștii noștri care au efectuat în Moldova un test cu 800 de lei acum vor trebui să-l plătească și în Ucraina.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load