Atenție, moldoveni: Procedura de eliberare a permisului de conducere, schimbată

Atenție, moldoveni: Procedura de eliberare a permisului de conducere, schimbată

În viitorul apropiat, în ţară se preconizează modificarea procedurii de eliberare a permisului de conducere.


În curînd, procedura de eliberare a permisului de conducere în Republica Moldova se va schimba. Acest lucru se datorează faptului că Agenția de Guvernare Electronică a lansat procesul de reorganizare a celor trei servicii implicate în determinarea gradului de invaliditate și capacitate de muncă, calcularea prestațiilor și a indemnizațiilor de șomaj, precum și eliberarea permiselor de conducere.


Potrivit Cancelariei de Stat, în ultimul an, a fost accelerat procesul de implementare a reformelor în domeniul modernizării serviciilor publice, îmbunătățirea calității acestora și satisfacerea nevoilor cetățenilor.


Este de așteptat ca, în procesul de creare a unei platforme de instruire electronică pentru sectorul public, să se creeze produse și servicii de instruire online în domeniile serviciilor publice reorganizate și furnizarea acestora către cetățeni.


A continuat actualizarea și furnizarea acestor produse la nivel național, cum ar fi Platforma de interacțiune MConnect - un serviciu pentru schimbul de date în timp real între agențiile guvernamentale și e-Vinieta - o platformă care permite înregistrarea online și plata vinietelor la trecerea frontierei de stat.


În următorii 3 ani, mai mult de 20 de servicii dintre cele mai des folosite de cetățeni vor fi supuse unui proces de regîndire. În scopul creşterii gradului de accesibilitate, se preconizează construirea în țară, pînă în anul 2023, a aproximativ 100 de centre universale de deservire.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load