COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Atenție la procurarea vopselei pentru ouăle de Paști

Atenție la procurarea vopselei pentru ouăle de Paști

De Paște, pe nicio masă de sărbătoare nu lipsesc ouăle vopsite, iar specialiștii ne avertizează că vopseaua pentru ouă poate fi periculoasă și poate transforma sărbătoarea într-o vizită de urgență la medic.

Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței (APCSP) recomandă consumatorilor să pledeze pentru vopsele procurate din magazine în defavoarea comercianților ambulanți care vînd pulbere roșie de uz tehnic.

În același timp, atrageți atenția asupra informației de pe ambalaj. Aceasta trebuie să reflecte în mod explicit denumirea şi marca producătorului sau denumirea importatorului, să indice adresa acestuia, masa/volumul, principalele caracteristici calitative, compoziţia, aditivii folosiţi, eventualele riscuri, modul de utilizare, de manipulare, de depozitare, de conservare sau de păstrare, contraindicaţiile, termenul de valabilitate şi data fabricării.

Toate informaţiile trebuie să fie prezentate în limba romînă, astfel încît consumatorul să poată înțelege riscurile la care se poate expune și să decidă asupra procurării vopselei pentru ouă.


Așadar, nu procurați în niciun caz vopsele vîndute în vrac sau cu „lingurița” fără a fi ambalate corespunzător, mai ales de la persoane care vă creează dubii în privința caracterului licit al activității. Solicitați de la vînzător copia avizului sanitar pentru a vă convinge că vopseau care intenționați să o procurați a fost plasată pe piață cu avizul organelor de supraveghere a sănătății publice.

De asemenea, respectați cu exactitate modul de utilizare a vopselelor. Nu vopsiți ouă care au coaja crăpată sau acoperită de murdării. Alegeți pentru vopsire cele mai proaspete ouă. Daca ați decojit un ou care a fost vopsit și albușul sau gălbenușul a fost amprentat cu vopsea, evitați consumarea acestora.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load