Atenție! Istorici care manipulează cu date și fapte

Atenție! Istorici care manipulează cu date și fapte

Unii istorici din Moldova manipulează în mod constant cu date și fapte, inclusiv ascund adevărului despre distrugerea evreilor, de aceea trebuie de citit cît mai multe surse posibile și de văzut cine și ce a tăiat din imaginea de ansamblu.

Această opinie a fost exprimată de bine-cunoscuta prezentatoare TV Elena Levițkaia-Pahomova, numindu-l pe Ruslan Șevcenco printre astfel de istorici lipsiți de scrupule, notează Noi.md.

"Eu îmi voi recunoaște "iubitul" după mers. Ups, după manipularea datelor și a faptelor. Cine ar putea să piardă din vedere reducerea numărului de locuitori ai Chișinăului în 1941-44, ca urmare a nimicirii evreilor? Corect! Ruslan Șevcenco. Sau poate aceștiacă au nimerit în categoria "refugiați" sau "agenți ai serviciilor speciale sovietice și pur și simplu simpatizanți ai URSS"? Gîndurile unor istorici sînt nespoveduite. De aceea, eu mereu citesc cît mai multe surse posibile. Le adun pe toate și văd cine și ce a tăiat din imaginea de ansamblu. Și totul este clar despre această persoană", a scris ea pe pagina sa de pe o rețea socială.

Elena Levițkaia-Pahomova l-a citat pe Ruslan Șevcenco: "În acești ani au avut loc perturbări incredibile și în rîndul populației Chișinăului. După ce administrația românească a fost restaurată în regiune, populația sa a scăzut aproape în jumătate (datorită refugiaților și împușcării agenților serviciilor speciale sovietice și pur și simplu a simpatizanților URSS) și a constituit aproximativ 105-110 mii de oameni".

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load