TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Așteptările Tiraspolului de la președinția Albaniei la OSCE

Așteptările Tiraspolului de la președinția Albaniei la OSCE

Tiraspolul mizează pe sprijinul președinției Albaniei în OSCE pentru a aduce precedentul Kosovo ca model de reglementare a problemei transnistrene.

„În noul an Tiraspolul va examina cu atenție tot ce înseamnă precedentul Kosovo în materie de recunoaștere a pașapoartelor, a numerelor de înmatriculare a mașinilor și funcționarea aeroportului de pasageri”, a declarat șeful negociatorilor transnistreni, Vitali Ignatiev, scrie Noi.md cu referire la deschide.md.


Pentru noi este interesant felul în care au fost reglementate relațiile dintre Kosovo și Serbia. În particular ne interesează statutul de membru al Kosovo în Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor, în FIFA și UEFA, recunoașterea pașapoartelor și a numerelor de înmatriculare kosovare chiar și de către țările care nu recunosc oficial independența Kosovo, precum și funcționarea aeroportului internațional fără ca țara să fie membră a Organizației Internaționale a Aviației Civile”, a spus Ignatiev într-un interviu pentru presa din stînga Nistrului, citat de Radio Europa Liberă.

Interesul Tiraspolului apare în contextul în care anul viitor președinția prin rotație a OSCE va fi deținută de Albania, țară care a promovat activ recunoașterea Kosovo. „Experiența Kosovo poate fi o contribuție importantă, analitică și de creare a unor precedente în viitoarea reglementare a relațiilor dintre Transnistria și Republica Moldova”, a adăugat Vitali Ignatiev.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load