TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Astăzi se desfășoară cea mai amplă acțiune de sădire a copacilor din Republica Moldova

Astăzi se desfășoară cea mai amplă acțiune de sădire a copacilor din Republica Moldova

Peste trei milioane de puieți vor fi plantați în acest an, potrivit Agenției Moldsilva. Astăzi este marcată, potrivit instituției, Ziua Națională de Înverzire a Plaiului.


Cu toate acestea, acțiunea este criticată de activiștii de mediu care spun că este prea devreme pentru plantări. Astfel, Moldsilva își propune ca pe 532 de hectare să se sădească 532 de puieți, iar pe 512 hectare să se încorporeze 70 de tone de ghindă.


Totodată, astăzi mai mulți politicieni, colective de muncă, reprezentanți ai societății civile au anunțat că vor participa la această acțiune.


Ziua Națională de Înverzire a plaiului “Un arbore pentru dăinuirea noastră” este principala campanie națională de plantare a arborilor din Republica Moldova și a fost instituită prin Decretul Președintelui Republicii Moldova nr. 27 din 13.02.1995, în scopul implicării societății la înverzirea Plaiului Natal (crearea de noi păduri, fîșii forestiere de protecței a cîmpurilor, parcurilor, scuarelor, aliamentelor de-a lungul drumurilor publice, etc.) Inițial, acțiunea de înverzire avea loc primăvara, în luna aprilie, iar din anul 2011 se desfășoară în ultima sîmbătă a lunii octombrie.Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load