COVID-19 în MOLDOVA

Astăzi este ziua de naștere a lui Constantin Haret!

Astăzi este ziua de naștere a lui Constantin Haret!

Astăzi își sărbătorește ziua de naștere directorul Teatrului Dramatic Rus de Stat ”A. P. Cehov”, actor profesionist, pedagog, figură publică, Artist al Poporului Republicii Moldova, membru al Uniunii teatrale, Constantin Haret, care a împlinit 51 de ani.

Constantin Haret s-a născut la 4 septembrie 1969 în familia teatrală a artiștilor populari din Republica Moldova, Paulina Ilinicina Zavtoni (Zavtoni, 26 octombrie 1941) și Spiru Semeonovici Haret (Haret, 19 martie 1940-1999).

În 1991 a absolvit Conservatorul de Stat din Moldova "Gavriil Muzicescu", la specialitatea "actor de comedie muzicală".


În teatru a debutat la vîrsta de douăzeci și doi de ani, de ziua sa de naștere, pe 4 septembrie 1991, pe scena Teatrului Muzical "Ginta Latină". Din anul 1995 activează în trupa Teatrului Dramatic Rus de Stat "A. P. Cehov", unde evoluează cu succes în spectacole.

În film, Constantin Haret a debutat în 1999 în filmul ruso-moldovenesc "Revenirea Titanicului" al regizorului și scenaristului Igor Talpă. A jucat în filme și filme televizate: "Ricochet" (1997), "Călcîiul lui Ahile", "Capcana cecenă" (2006), "Jana" (Moldova; 2007)," Lupii și zeii" (Moldova; 2009).

Constantin Haret, deținător al multor premii în domeniul literaturii și artei, are premii și titluri guvernamentale de "Maestru în Artă" al RM, "Artist al Poporului", medalia "Mihai Eminescu" pentru merite deosebite în activitatea de creație.

În 2016, președintele Rusiei, Vladimir Putin, i-a înmînat la Kremlin directorului Teatrului Dramatic Rus de Stat "A.P. Cehov", Constantin Haret, Medalia Pușkin. Haret a primit acest premiu pentru "contribuțiae semnificativă în consolidarea prieteniei și cooperării între popoare, păstrarea și popularizarea limbii și culturii ruse în străinătate".

De menționat că Constantin Haret este director general al Teatrului Dramatic Rus de Stat "A. P. Cehov" din 2010. Pe fundalul scandalului care a apărut anterior în teatru, în legătură cu scrierea unei petiții de către un grup de 6 persoane, nemulțumite de directorul teatrului, Constantin Haret a fost suspendat pentru o perioadă din funcție. Cu toate acestea, ținînd cont de susținerea majorității absolute a membrilor colectivului teatrului, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova l-a readus pe Constantin Haret în funcția de director al Teatrului Dramatic Rus ”A. P. Cehov” începînd cu 2 septembrie și va activa în această funcție cel puțin pînă la sfîrșitul contractului său actual - pînă la 2 octombrie 2020, iar contractul cu el va fi prelungit cu încă 5 ani, dacă în teatru va fi din nou pace și ordine.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load