Astăzi este marcată Ziua Mondială de prevenire a cancerului

Astăzi este marcată Ziua Mondială de prevenire a cancerului

Ziua mondială de prevenire a cancerului, marcată în întreaga lume pe data de 4 februarie, se desfășoară și în acest an sub genericul : „Noi Putem. Eu pot”.


Acesta drept scop atragerea atenţiei populaţiei asupra acestei grave probleme de sănătate şi activizarea măsurilor îndreptate spre prevenirea acestei maladii grave cu consecinţe nefaste pentru sănătatea şi viaţa omului.


Se estimează că anual pe glob aproximativ 8,8 milioane decedează prin această maladie, dintre care 4 milioane sînt decese premature (vîrsta cuprinsă între 30 și 69 de ani).


Factorii responsabili de creşterea riscului de dezvoltare a cancerului sînt: fumatul, expunerea la soare, radiații cu anumite substanțe chimice, anumite virusuri și bacterii, istoricul familial de cancer, abuzul de alcool, dieta proastă, lipsa activității fizice sau supraponderea.


Informarea și educarea populației despre legăturile dintre stilul de viață și nivelul riscului de apariție a cancerului, asociată cu măsuri de profilaxie şi screening sînt cele mai recomandate pentru profilaxia cancerului.


Depistarea precoce a diverselor forme de cancer se poate realiza printr-o informare corectă, o educație adecvată, controlul medical periodic al stării de sănătate, accesarea investigațiilor specifice pentru depistarea diferitelor forme de cancer.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load