COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Asociația Exportatorilor de Nuci salută implicarea Parlamentului

Asociația Exportatorilor de Nuci salută implicarea Parlamentului

Asociația Exportatorilor de Nuci salută implicarea Parlamentului în rezolvarea problemelor de pe piața nucului, care a fost monopolizată în ultimii ani. Totodată, agenții economici anunță că achizițiile se fac deja la prețurile de pînă la monopolizarea pieței.

Declarația Asociației Exportatorilor de Nuci vine după ce, acum două zile, președintele Comisiei economie, buget și finanțe a Parlamentului, Igor Munteanu, le-a dat la dispoziție 48 de ore exportatorilor de miez de nucă pentru a reveni la un preț echitabil pentru produsul cumpărat de la țărani și alte persoane fizice.

„Informăm societatea, că încă pînă la conferința de presă a dlui Munteanu, membrii Asociației, printre care nu se regăsesc monopoliștii de odinioară, au început achizițiile de nuci în acest an cu prețurile caracteristice pieței de pînă la monopolizarea ei”, se arată într-o declarație a Asociației Exportatorilor de Nuci.


Totodată, asociația își anunță susținerea pentru eforturile guvernării de a aduce ramura în albia legala.

Amintim că președintele Comisiei parlamentare economie, buget şi finanţe, Igor Munteanu, a declarat că criza pe piața miezului de nucă a început încă în decembrie 2016, atunci cînd anumite companii privilegiate de fostul Guvern au revendicat o parte mai mare din piață.

Totodată, au apărut așa-numiți ”facilitatori”, din rîndul companiilor afiliate fostei guvernări, care ajutau firmele blocate să-și exporte marfa, contra cost desigur. Una dintre aceste firme, care ar fi apropiată fostului premier Pavel Filip, și-ar fi triplat exporturile într-un singur an, a spus Igor Munteanu.

De partea cealaltă, Pavel Filip a declarat pentru Jurrnal TV că, „subiectul miezului de nucă nu mai este deja unul politic, ci un act josnic și ticălos”.

Într-o investigaţie realizată anul trecut de reporterii Jurnal TV s-a arătat cu lux de amănunte cum oamenii care în 2017 își vindeau miezul de nucă la preţuri de 100-120 de lei pentru un kilogram, în 2018 au fost nevoiţi să-şi vîndă marfa colectorilor contra 40-50 de lei kilogramul.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load