Ar fi încercat să mituiască un poliţist, dar a fost denunţat

Ar fi încercat să mituiască un poliţist, dar a fost denunţat

Un tînăr din Cahul ar fi încercat să mituiască un polițist, dar a ajuns să fie cercetat penal pentru corupere activă, notează NOI.md.


Acesta a fost escortat la sediul DGT Sud a CNA pentru a i se aduce la cunoștință ordonanța de bănuire şi a-i fi înaintată învinuirea.


Potrivit datelor anchetei, inițial, bărbatul ar fi promis polițistului oferirea și transmiterea a 1000 de lei pentru restituirea plăcuței de înmatriculare ridicată pentru parcarea în loc interzis, fără întocmirea procesului-verbal contravențional. Ulterior, însă, oamenii legii au constatat, că tînărul nu deține un permis de conducere și se deplasa cu un automobil care nu a fost supus reviziei tehnice.


Astfel, în continuarea acțiunilor sale infracționale, ”șoferul” ar fi promis polițistului cîte 200 de euro lunar, pentru a nu fi documentat dacă va mai fi stopat în trafic, asta pînă obține actul ce-i va permite să conducă legal.


Pe numele tînărului, a fost iniţiată o urmărire penală pentru corupere activă. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă pînă la şase ani de închisoare cu amendă în mărime de pînă la 4000 unităţi convenţionale.


 


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load