COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Aprobat: Cei care ignoră recomandările privind prevenirea COVID-19 vor achita amendă de 50 000 lei

Aprobat: Cei care ignoră recomandările privind prevenirea COVID-19 vor achita amendă de 50 000 lei

Persoanele care vor ignora regulile impuse de autorități în contextul stopării răspîndirii coronavirusului în Moldova vor fi sancționate drastic, inclusiv cu închisoare de pînă la 7 ani.

Parlamentul a votat, în două lecturi, amendamente la Codul Penal și Codul Contravențional prin care se înăspresc măsurile de pedeapsă pentru răspîndirea conștientă a infecției. Modificările intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial.

Astfel, nerespectarea măsurilor de prevenire sau combatere a bolilor epidemice, dacă aceasta a provocat răspîndirea unei asemenea boli se vor pedepsi cu amendă în mărime de pînă la 50.000 de lei sau cu închisoare de pînă la 3 ani.

Aceleași fapte care au cauzat din imprudență vătămarea gravă sau medie a sănătății sau decesul persoanei se vor pedepsi cu închisoare de pînă la 7 ani.


Nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și combatere a bolilor epidemice se va sancționa cu amendă de la 22.500 la 25.000 de lei aplicată persoanei fizice și cu amendă de la 50.000 la 75.000 de lei aplicată persoanei juridice.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load