COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Aproape jumătate din populație nu are acces la apă potabilă şi canalizare

Aproape jumătate din populație nu are acces la apă potabilă şi canalizare

Aproximativ 40 la sută din populaţia Republicii Moldova nu are acces la apă potabilă şi canalizare. Chiar daca trăim în secolul 21 unele gospodării iau apă din fîntînile aflate la kilometri distanţă.

Şi în acest caz europenii vin să ne dea o mînă de ajutor şi investesc sute de milioane de euro pentru ca locuitorii ţării să aibă acces la apă potabilă de calitate.

În 22 de sate din raionul Leova oamenii folosesc apa din fîntîni. Aceeaşi situaţie o găsim şi în oraşele Cupcini şi Edineţ, acolo unde doar şase mii de oamenii au acces la apă potabilă. Pentru a extinde acest serviciu şi în alte localităţi, sistemul de alimentare cu apă trebuie modernizat.

În acelaşi timp, autorităţile spun că mai mult de jumătate din populaţia Republicii Moldova are acces la un serviciu de alimentare cu apă. Şi asta datorită numeroaselor proiecte şi finanţări de sute de milioane de euro oferite de Uniunea Europeană.

Strategia de alimentare cu apă şi sanitaţie prevede dezvoltarea acestui sector pînă în 2028, astfel încît fiecare cetăţean al Republicii Moldova să aibă acces la apă potabilă.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load