COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Aproape 300 de moldoveni vor ajunge acasă cu primul zbor charter din New York

Aproape 300 de moldoveni vor ajunge acasă cu primul zbor charter din New York

Aproape 300 de persoane vor ajunge acasă cu prima misiune de repatriere din SUA, cu zbor direct New-York – Chișinău, mîine, 16 mai.

Potrivit Ministerului Economiei și Infrastructurii, cursa charter New-York – Chișinău este efectuată de compania poloneză LOT Polish Airlines, care a fost reprezentată în cadrul licitațiilor deschise de către operatorul turistic local – My Travel, cu cea mai nouă și modernă aeronavă din lume, Boeing 787-9 Dreamliner, transmite Știri.md.

Selectarea companiei aeriene care va opera zborul direct New York-Chișinău s-a făcut în baza regulamentului aprobat de Ministerul Economiei și Infrastructurii.


„Dorim ca cetățenii noștri să ajungă cu bine acasă și sîntem siguri că LOT Polish Airlines, care este lider regional în transportul aerian, va asigura un zbor sigur și confortabil. Le urez pasagerilor și echipajului, zbor liniștit și în siguranță”, menționează ministrul Sergiu Railean.

Potrivit informațiilor, acesta este primul zbor transatlantic direct, care va transporta în regim charter un număr atît de mare de cetățeni ai Republicii Moldova, care și-au exprimat dorința de a reveni acasă.

Din numărul total de 523 cereri inițiale, care au fost procesate, 296 de persoane au confirmat intenția de a beneficia de zborul de repatriere, organizat de autoritățile din Republica Moldova.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load