Aproape 20 kg de produse alimentare au fost nimicite

Aproape 20 kg de produse alimentare au fost nimicite

În urma controalelor efectuate de ANSA pe parcursul săptămînii trecute, au fost întocmite 29 de procese verbale de contravenție, aplicate sancțiuni în valoare de peste 25 de mii de lei și nimicite 19,5  kg de produse alimentare neconforme, notează NOI.md.


Conform rezultatelor activității subdiviziunilor din teritoriu ale Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), pe parcursul săptămînii trecute, au fost efectuate 58 de controale oficiale în domeniul protecției și sănătății plantelor, verificate 2 depozite de cereale și 11 depozite pentru păstrarea produselor de uz fitosanitar și fertilizanți.


Inspectorii ANSA s-au deplasat la 63 ferme de întreținere a animalelor, 2 puncte de ameliorare și reproducere a animalelor, 4 abatoare, 6 puncte farmaceutice, 4 depozite de furaje, 7 puncte de colectare a laptelui și 6 magazine specializate în comercializarea cărnii și a produselor din carne.


În perioada de referință au fost verificate, din punctul de vedere al conformității, 111 unități comerciale, 19 blocuri alimentare de la instituțiile școlare și preșcolare și 44 de întreprinderi de alimentație publică.


 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load