COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Apelul emoționant al operatorilor serviciului 112 la adresa cetățenilor (FOTO)

Apelul emoționant al operatorilor serviciului 112 la adresa cetățenilor (FOTO)

Sînt în prima linie în lupta cu pandemia de COVID-19 și îndeamnă oamenii la maximă responsabilitate.

După medici și operatorii de la serviciul de urgență 112 îndeamnă oamenii să stea acasă și să apeleze imediat după ajutor în cazul simptomelor de infecții respiratorii, potrivit agora.md.

„Fii solidar! Fii responsabil! #StaiAcasa”, îndeamnă cetățenii R. Moldova operatorii serviciului 112. Oamenii sînt rugați să manifeste maximă responsabilitate și să respecte regimul de carantină.


„Noi sîntem la muncă pentru voi. Voi stați acasă pentru noi!”, se arată în mesajul operatorilor, solidarizat cu cel al angajaților medicali.

„Sunați imediat la numărul unic de urgența 112 dacă aveți febră, tuse, respirație îngreunată, rinoree”, se arată în mesaj. Menționăm că serviciul de urgență poate fi solicitat non-stop, atît de pe telefon mobil, cît și de pe telefon staționar. Apelul este gratuit.

Pînă la data de 15 martie, în R. Moldova au fost înregistrate 23 de cazuri confirmate de îmbolnăvire cu coronavirus de timp nou. Printre persoanele afectate se numără o femeie însărcinată și un copil. Cazurile au fost înregistrate în mai multe raioane ale țării.

Activitatea școlilor, a grădinițelor și atuturor agenților economici au fost stopate, cu excepția farmaciilor, alimentarelor și benzinăriilor. În țară este instituit cod roșu de alertă.

Autoritățile îndeamnă oamenii să se autoizoleze pentru 14 zile și să evite la maxim ieșirile în locuri aglomerate.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load