Apa de la Edineț mai scumpă decît în Germania

Apa de la Edineț mai scumpă decît în Germania

Locuitorii orașului Bălți plătesc cel mai puțin, comparativ cu cei din nordul republicii, pentru serviciile de alimentare cu apă și de canalizare, tariful fiind aproape 15 lei pentru un metru cub de apă.


De exemplu, în orașul Edineț, consumatorii sînt nevoiți să scoată din buzunare cîte 38 de lei pentru metru cub de apă, acesta constituind cel mai ridicat tarif din regiune.


Cu toate că în Edineț apa potabilă costă scump, locuitorii susțin că apa de la robinet este de o calitate foarte proastă. De altfel, uimitor, costul unui metru cub de apă la Edineț este mai scump decît în Germania, unde un metru cub de apă și canalizare ajunge în medie la 1,50 euro = 31 de lei.


Potrivit  reprezentanților Apă-Canal din Edineț, tarifele depind de volumele livrate și de pierderi.


Pe poziția a doua se află orașele Sîngerei și Drochia, unde un metru cub de apă consumat ajunge la 17 lei, urmate de Briceni- 23 de lei, Rîșcani- 24 de lei, Florești- 25 de lei și Glodeni- 27 de lei.


În orașele Ocnița și Fălești tarifele sînt mai mari decît în celelalte orașe din nord, cu excepția Edinețului, firește. Astfel, locuitorii din Ocnița plătesc 31 de lei pentru metru cub, iar cei din Fălești – 33 de lei.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load