TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Apă cu viermi într-un sat din Anenii Noi (VIDEO)

Apă cu viermi într-un sat din Anenii Noi (VIDEO)

Viermii curg gîrlă... la propriu prin robinetele oamenilor din satul Floreni, Anenii Noi. Localnicii se plîng că apa este de calitate foarte proastă, şi nu poate fi folosită nici pentru treburile casnice. În ultimele zile aceasta curge în două cu viermi. Pînă şi animalele refuză să o consume.

De o astfel de "surpriză" mai puţin plăcută a avut zilele trecute Vasile Hîncu. Bărbatul povesteşte că a observat că apa este cu larve în momentul în care a mers să facă baie. Tot din cauza viermilor, s-a defectat şi maşina de spălat.

"Ce am găsit acolo, cînd am început a curăţa, zburau pe perete ca fluturii. Bucşit cu viermi", a spus bărbatul.

Bărbatul susţine că îi este frică să spele şi vesela: "Noi de aici bem apă. Ia uitaţi-vă ce se face. - E bătut cu viermi. - Da cîte ori e curăţată astăzi".

Vecinul bărbatului, Igor Hîncu, şi-a instalat acasă filtre la robinete pentru a preveni astfel de situaţii neplăcute. Acesta spune că este nevoit să le cureţe de cîteva ori pe săptămînă, iar de fiecare dată rămîne îngrozit de ceea ce găseşte în interior.

"Ia uitaţi-vă, viermii sunt vii. Puteţi vedea cum dansează aici. Cel puţin la mine în casă, momentul cînd nu am presiune la apă, e clar, e semn că tebuie să-mi recuperez capturile şi să curăţ filtrele", a explicat Igor Hîncu.

Iar o femeie susţine că trece apa printr-o strecurătoare înainte de a o consuma: "O filtrăm permanent, avem copii mici şi cam nu folosim. Şi la mîncare tot ne străduim să o turnăm din filtru".

Pentru fiecare metru cub de apă, locuitorii din Floreni achită 8 lei şi 50 de bani: "Viermii tot merg în calcul. Ar trebui viermii de acumulat şi de dat la pescari, poate o să îmi scot banii pentru apă".

Directorul întreprinderii care gestionează sistemul de aprovizionare cu apă din satul Floreni, Vasile Furtună, susţine că problema viermilor este una veche, însă nu vede în asta motiv de îngrijorare.

"Am văzut şi eu viermi, asta nu e problemă. Apa cu viermi trebuie pur şi simplu filtrată şi tot.


- De scos viermii, şi apa de băut?

- E vierme de apă. Nu de băut, da de întrebuinţat, de pildă, ca apă tehnică", a precizat Furtună.

Am încercat să obţinem un comentariu din partea primarului din Floreni, Ruslan Creţu, însă acesta a refuzat să vorbească în faţa camerei de luat vederi. El ne-a spus însă că din cauza apeductului învechit, localnicilor le este livrată apă menajeră, care nu poate fi consumată. Primarul ne-a mai comunicat că, în scurt timp, va rezolva problema, iar oamenii vor avea apă de calitate la robinete. Aproape 900 de gospodării din satul Floreni sunt conectate la apeductul din localitate.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load