Apă-Canal Chișinău a găsit o soluţie pentru a-i pune la punct pe rău-platnici

Apă-Canal Chișinău a găsit o soluţie pentru a-i pune la punct pe rău-platnici

Fiecare al patrulea consumator de apă din Capitală indică un volum "zero" în facturi. Despre acest lucru anunţă întreprinderea "Apă-Canal Chişinău", care a găsit o soluţie pentru a-i pune la punct pe rău-platnici. 

Compania lansează un proiect-pilot prin care vor fi deschise conturi personale pentru facturarea apei potabile direct cu locatarii. Pentru început, contractele vor fi semnate cu proprietarii din 12 cele mai problematice blocuri din oraş. Verificările vor începe de săptămîna viitoare. 

"Vor fi preluate informațiile de la gestionar și de la întreprinderea municipală "Infocom" care deține date cu privire la indicațiile apometrelor după care vom intra în fiecare apartament să vedem dacă sînt respectate condițiile tehnice de amplasare a acestor apometre", a declarat Veronica Herța, director S.A. Apă-Canal Chişinău.

Informațiile colectate vor fi introduse într-o bază de date a "Apă-Canal". Ulterior, întreprinderea va elibera consumatorilor facturile pentru apa consumată. 

"Avantajele pentru locatari sînt cele că de fapt vor fi facturați direct de către "Apă-Canal", iar pe parcursul a o lună, maxim două sperăm va dispare acea cotă parte prin faptul că vom monitoriza care sînt situațiile în fiecare apartament în parte", a zis Veronica Herța, director S.A. Apă-Canal Chişinău.

"Eu cred că da ar fi mai bine ca fiecare să răspundă de cantitatea pe care a consumat-o. Dacă tu ai luat de la stat, de la vecini, indiferent de la cine trebuie să dai datoria", a spus un locuitor.

"Ideea e bună să avem contract fiecare cu "Apă-Canal". Fiecare cît consumă achită ceea ce consumă", a spus alt locuitor. 

"În prezent se întîmplă multe și nici nu știi pe cine să crezi, cu cine să închei contract și cum e mai bine să faci", a declarat un locuitor.

În cadrul proiectului vor fi vizate peste 700 de apartamente. Locuințele se află pe șoseaua Hîncești şi străzile Cuza-Vodă, Grigore Vieru, Drumul Viilor, Gheorghe Asachi, Ion Nistor, Armenească, Grădinilor și Vadul Lui Vodă.
 

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load