Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Anunț important pentru turiștii moldoveni

17 oct. 2019,, 17:21   Societate
2221 0

Cetățenii moldoveni care se află, tranzitează sau au de gînd să călătorească în Regiunea Administrativă Specială Hong Kong a Republicii Populare Chineze trebuie să țină cont de următiarele.

Pe parcursul ultimelor luni, au avut loc o mai multe proteste, unele ajungînd chiar și la confruntări ale protestatarilor cu forțele de ordine. Posibile acțiuni asemănătoare, în următoarele săptămâni, pot afecta în circulația rutieră și pietonală, precum și rețeaua de transport public subteran. Un factor de risc suplimentar poate fi reprezentat de faptul că accesul înspre și dinspre Aeroportul Internațional Hong Kong ar putea fi blocat de către protestatari.

Cetățenilor li se recomandă să se informeze, să monitorizeze situația, atît din mass-media locală, cît și din cea internațională, pentru a preîntâmpina posibile inconveniente în activitățile desfășurate, să evite zonele în care pot să aibă loc proteste, să manifeste atenție sporită în planificarea călătoriilor, fiind posibile blocaje ale drumurilor și a rețelei de transport subteran. În ultima perioadă, rețeaua de transport subteran își stopează zilnic activitatea la orele 20:00 sau 22:00 și au existat zile în care metroul a fost stopat de la ora 10:00.

Cetățenii moldoveni pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei Republicii Moldova în China.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?