Anunț important pentru moldovenii care călătoresc în Rusia

Anunț important pentru moldovenii care călătoresc în Rusia

Duma de Stat a Rusiei propune introducerea unor cerințe comune pentru toate companiile aeriene privind bagajele de mînă.


Informații importante pentru pasagerii care zboară frecvent. Membrul Comitetului Dumei de Stat pentru Transport, Maxim Suraev, a propus introducerea cerințelor comune pentru toate companiile aeriene privind bagajele de mînă, informează RIA Novosti.


Conform punctului 133 din Regulamentul federal privind normele aviației, pasagerului i se garantează dreptul de a transporta bagajele de mînă în avion fără taxă suplimentară, normele privind bagajele care pot fi luate direct în salon însă nu sînt specificate direct în document, deoarece transportatorii înșiși le stabilesc.


"În primul rînd, ne vom adresa la Rosaviația. Dacă autoritatea de reglementare va reuși cu propriile forțe să hotărască această problemă, atunci este o modalitate de a rezolva problema. Dacă însă nu vom găsi sprijin și înțelegere, vom introduce modificări în Regulamentul Aviației Federale: în plus, în afară de greutate, va trebui să introducem dimensiunile și greutatea bagajului, pe care pasagerul le poate lua la bord cu el", a povestit Suraev.


După cum a precizat deputatul, cerințele privind dimensiunile pot varia în funcție de tipul de aeronavă: pentru aeronavele de dimensiuni mici, pot exista anumite standarde, pentru liniile transcontinentale - altele, dar ar trebui să fie norme clare și inteligibile, care să nu se schimbe în fiecare zi.


"Ar trebui să existe o unificare, astfel încît pasagerii să înțeleagă ce pot aduce cu ei la bord și ce nu. Cel mai important lucru este confortul clienților", a spus Suraev.


Noile reguli pentru transportul bagajelor de mînă cu avionul au intrat în vigoare în luna noiembrie a anului trecut. Astfel, norma transportării gratuite a bagajelor de mînă, stabilită de compania aeriană, nu poate fi mai mică de cinci kilograme. În plus, pasagerul are dreptul să ia cu el o serie de lucruri, inclusiv o geantă sau un rucsac. Greutatea și dimensiunile rucsacului companiile aeriene le pot stabili de sine stătător.


În plus, acum, la înregistrarea pentru zbor sau la îmbarcarea în salonul avionului, transportatorii îi pot solicita pasagerului să cîntărească bagajele sale de mînă.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load