COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Anunț important pentru beneficiarii de pensii

Anunț important pentru beneficiarii de pensii

Casa Naţională de Asigurări Sociale atrage atenţia beneficiarilor de pensii pentru limită de vîrstă, stabilite în baza acordurilor internaţionale de securitate sociale, dar care domiciliază pe teritoriul altui stat parte la acord, că ei tot au dreptul la reexaminarea pensiei.

Începînd cu 1 iulie 2020 se pot adresa acele persoane, care şi-au stabilit pensia pentru limită de vîrstă după 01.01.1999 şi au activat după stabilirea acestei prestaţii sociale nu mai puțin de 10 ani.

În acest sens solicitanții urmează să depună personal cererea (formularul) privind acordarea prestațiilor cu mențiunea ”reexaminarea pensiei pentru activitatea realizată după stabilirea/reexaminarea pensiei”, copia unui act de identitate și a carnetului de muncă la instituţia competentă a statului de domiciliu sau la Casa Naţională de Asigurări Sociale a Republicii Moldova.


Noile drepturi la pensie se acordă începînd cu luna următoare celei în care a fost depusă cererea şi actele necesare la organul de asigurări sociale.

De menţionat, că CNAS la momentul actual aplică 13 acorduri internaţionale în domeniul securităţii sociale semnate cu Bulgaria, Romînia, Portugalia, Cehia, Austria, Polonia, Estonia, Marele Ducat de Luxemburg, Belgia, Ungaria, Lituania, Germania, Turcia, în baza cărora s-au stabilit peste 900 de pensii.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load