COVID-19 în MOLDOVA

Anunț de ultimă oră! Starea de urgență în sănătate publică va fi prelungită

Anunț de ultimă oră! Starea de urgență în sănătate publică va fi prelungită

Starea de urgență în sănătate publică în R.Moldova va fi prelungită cu încă 15 zile, de la 1 pînă la 15 septembrie. Anunțul a fost făcut astăzi de premierul Ion Chicu.

Potrivit lui, o asemenea hotărîre urmează a fi luată astăzi la ședința Comisiei națíonale extraordinare de sănătate publică.

Ion Chicu a atenționat că numărul locurilor rămase în spitale pentru pacienții infectați cu Covid-19 este limitat. El a îndemnat populația să respecte cu strictețe normele sanitar-epidemiologice.


"Este această necesitate de a extinde starea de urgență. Fac apel către toți cetățenii în această perioadă de minivacanță îndeosebi să respectăm cu toții regulile sanitar-epidemiologice. Ne așteptăm la noi antirecorduri săptămîna aceasta. Numărul de cazuri noi a cresct semnificativ. Vă rog să fiți precauți. Capacitățile sistmeului medical al R.Moldova de a acomoda noi pacienți Covid sînt la limită. A fost necesar să modificăm protocolul, aplicăm deja metodele folosite în Europa occidentală. Vă rog respectați regulile", a precizat Chicu la ședința de astăzi a Guvernului.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load