TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Anul începe cu scumpirea carburanților

Anul începe cu scumpirea carburanților

În primele zile ale anului curent s-au scumpit carburanții la stațiile PECO din R. Moldova. Benzina și motorina s-a scumpit în mediu cu 30 de bani, iar gazul – cu 70 de bani.

De exemplu, pentru un litru de benzină cu cifra octanică A95 șoferii trebuie să plătească acum 18,7 lei față de 18,45 lei cît costa la finele anului trecut.

Un litru de gaz lichefiat costă la stațiile PECO între 9,84 lei și 10 lei, față de 9,25 lei cît a fost prețul pînă acum, scrie Noi.md cu referire la tv8.md.


Amintim că autoritățile au modificat anul trecut legea și Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică nu mai stabilește prețurile la carburanți. Petroliștii pot stabili de sine stătător prețurile de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale și a gazului lichefiat reieșind din consumurile și cheltuielile aferente comercializării carburanților, în conformitate cu standardele de contabilitate aplicabile și incluzînd o rată de rentabilitate anuală prevăzută de metodologie, care nu poate depăși 10%.

Anterior, ANRE stabilea prețurile plafon la benzină și motorină o dată la două săptămîni.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load