ANSP anunță care ar putea fi motivul intoxicației elevilor din Tohatin

ANSP anunță care ar putea fi motivul intoxicației elevilor din Tohatin

Specialiștii Agenției Naționale de Sănătate Publică au primele rezultate ale probelor prelevate după ce mai mulți elevi care învață la gimnaziul numărul 74 din Tohatin au ajuns la spital cu semne de intoxicație alimentară.

Astfel, analizele de laborator au scos la iveală fapul că apa din blocul alimentar este contaminată cu colifagi.

Totuși, experții au prelevat din nou analize din apa consumată de copii, pentru a identifica exact sursa infecției, iar rezultatele urmează a fi gata în cel mult trei zile.

 Mai mult, potrivit specialiștilor de la Sănătate Publică, analizele au mai stabilit și tipul infecției. Mai exact, elevii ar fi ajuns la doctori cu norovirus. Specialiștii spun că în cazul acestei infecții, simptomele apar la una sau două zile după infectare și durează până la două sau trei zile.

Amintim că 12 copii de la gimnaziul numărul 74 din Tohatin au ajuns marțea trecută la spital cu simptone de vomă, diaree, febră și cefalee. Doi dintre ei au refuzat internarea. A doua zi, alți doi minori au fost internați cu aceleași simptone. ANSA a pornit o anchetă pe acest caz. Rezultatele acesteia urmează să fie gata săptămâna aceasta.

 

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load