COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

ANSA: Șeful Centrului Republican de Diagnostică Veterinară, demis

ANSA: Șeful Centrului Republican de Diagnostică Veterinară, demis

Șeful Centrului Republican de Diagnostică Veterinară a fost demis din funcție, după ce 73 de loturi de pește infestat a primit certificatul necesar pentru plasarea în comerț.

Anunțul a fost făcut astăzi de către Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, în cadrul ședinței Guvernului, informează unimedia.info.

În același timp, ANSA a modificat componența comisiei Laboratorului de verificare a calității produselor, iar Centrul de Diagnostică Veterinară este supus, în aceste zile, unei campanii de audit. Misiuni de control se desfășoară și la mai multe piețe din țară.


”Cum să avem încrederea că alte produse, verificate prin această instituție, sînt de calitate, dupa acest caz?”, a întrebat prim-ministra Maia Sandu.

”În cadrul anchetei demarate în urma acestui caz s-au depistat mai multe lacune, care vor fi înlăturate, astfel încît să asigurăm calitatea produselor pe tot traseul, din momentul intrării în țară a acestora si pînă la consumator”, a răspuns reprezentantul ANSA.

De asemenea, Maia Sandu a solicitat instituției responsabile ca, pe viitor, sa facă publice și numele companiilor ”care-și permit să-și bată Joc de consumator”.

Unimedia amintește că în perioada 20 august-4 octombrie, din 124 de loturi de pește congelat, importat în Republica Moldova, 73 au avut rezultate negative la laborator. În special, a fost vorba de pește infestat cu paraziți. ANSA va prezenta săptămîna viitoare rezultatele finale ale anchetei demarate pe acest caz.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load