COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

ANSA consolidează parteneriatul strategic cu UE

ANSA consolidează parteneriatul strategic cu UE

ANSA consolidează parteneriatul strategic cu Uniunea Europeană

Astăzi a avut loc transmiterea primului set diagnistic pentru laborator și consumabile în valoare de 12 000 euro oferit Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor de către Uniunea Europeană.

”Republica Moldova în colaborare cu Uniunea Europeană întreprind pași concreți și rapizi în direcția obținerii dreptului de a exporta producție de origine animală în Uniunea Europeană”, a declarat Vladislav Cotici, directorul general al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) în cadrul evenimentului de transmitere a lotului.


”Acum sîntem pregătiți pentru a exporta produse animaliere pe piața europeană, iar laboratorul nostru deja este acreditat conform cerințelor UE. Seturile de diagnosticare oferite astăzi vor contribui la dezvoltarea capacităților Laboratoarelor Centrului Republican de Diagnostică Veterinară (CRDV) pentru a monitoriza și supraveghea bolile animalelor, cum ar fi gripa aviară, boala Newcastle, salmonella și pesta porcină africană”, a mai declarat directorul general.

Setul diagnistic face parte din asistența Uniunii Europene oferite în cadrul unui acord de colaborare pentru modernizarea laboratoarelor CRDV al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor. Bugetul total al proiectului este de 1 milion euro și va fi realizat în decurs de trei ani, pînă în anul 2022.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load