ANSA comentează cazul elevilor intoxicați la Tohatin

ANSA comentează cazul elevilor intoxicați la Tohatin

Potrivit specialiștilor ANSA că printre cei 10 copii spitalizați cu intoxicații din cadrul IGP Tohatin Nr. 74, sînt și elevi ai gimnaziului care nu se alimentează în cantina instituției de învățămînt, fapt care ridică suspiciuni referitor la sursa toxiinfecției, scrie Noi.md.


În procesul de cercetare a cazului, în total au fost prelevate 16 probe diurne (2 zile), 2 probe de apă, 17 probe de sanitație pentru investigații de laborator.


De asemenea, inspectorii STSA Chișinău s-au deplasat la unitatea de alimentație publică care a furnizat produsele alimentare și materia primă la cantina din comuna Tohatin, pentru prelevarea de probe și verificarea documentelor de însoțire a mărfii, întru stabilirea trasabilității și calității produselor alimentare furnizate.


La moment, sînt spitalizați 10 elevi, dintre care în secția de reanimare se află unul singur în stare stabilă.


Astfel, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, menționează că ancheta în cazul regretabil de la Tohatin este în desfășurare în comun cu alte structuri ale statului, fiind analizate mai multe ipoteze, iar după primirea rezultatelor de laborator, agenția va prezenta concluziile și prescripțiile aplicate.


 


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load