ANSA anunță verificarea loturilor de produse lactate importate

ANSA anunță verificarea loturilor de produse lactate importate

ANSA anunță că toate loturile de produse lactate importate de furnizorii externi vor fi verificate la punctele de control sanitar-veterinar de frontieră, notează NOI.md.


Măsurile vin drept cosecință a articolului în apărut în presă, săptămîna trecută, potrivit căruia testele comandate de Fundația Est-Europeană au constatat calitatea proastă a produselor lactate de import.


Totodată, informația publicată în mass-media referitoare la parametrii de calitate a produselor lactate au fost discutate în cadrul unei ședințe operative convocate în dimineața zilei de azi de către directorul general al ANSA, Gheorghe Gaberi.


După obținerea oficială de către ANSA a rezultatelor testelor comandate de Fundația Est-Europeană și a rezultatelor investigațiilor demarcate pe parcursul zilei de azi, va fi convocată o reuniune cu participarea reprezentanților ministerelor și departamentelor de stat, asociațiilor de profil și a reprezentanților laboratoarelor acreditate, în cadrul căreia mass-media va fi informată despre acțiunile executate pe parcursul anului 2017 și cele planificate pentru anul curent la capitolul siguranța și calitatea produselor lactate.


Inspectorii ANSA sînt disponibili pentru a fi însoțiți la întreprinderi și magazine de reprezentanții mass-mediei în procesul de verificare și prelevare a probelor pentru testare în laboratoarele acreditate. 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load