TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

ANSA a stablit de la ce s-au intoxicat invitații la o nuntă în Chișinău

ANSA a stablit de la ce s-au intoxicat invitații la o nuntă în Chișinău

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a încheiat investigația asupra cazului de toxiinfecție alimentară care la o nuntă în Chișinău acum cîteva săptămîni, notează Noi.md.

Rezultatele de laborator au demonstrat în bucatele preparate (bujenină, ruladă de pui, fileu de somon sărat și pește somon fileu neprelucrat) prezența Salmonellei enteritidis și a bacteriilor coliforme. În urma incidentului, au fost spitalizați 44 de bolnavi, 6 bolnavi au refuzat spitalizarea. În urma analizelor efectuate la 39 dintre bolnavi s-a depistat Salmonella enteritidis.


Controalele au scos la iveală și alte nereguli. Portivit inspectorilor ANSA în localul vizat nu sînt respectate procedurile de înregistrare a stării de sănătate a angajaților, precum și examenul și instruirea medicală, procedurile aprobate privind igiena curentă și dezinfecția încăperilor, utilajului, ustensilelor, inclusiv registrele de evidența.

Inspectorii au dispus întreruprea activității bucătăriei (bloc A) și înlăturarea din procesul de lucru a personalului lucrător implicat, pînă la primirea rezultatelor oficiale ce ține de starea sănătății acestora.

Concomitent cu verificarea localului din Chișinău, inspectorii au inițiat un control inopinat la unitatea care a preparat și livrat produse de patiserie pentru masa fourchette și tortul de sărbătoare. Aici au fost depistate următoarele neconformități: lipsa contractului de prestări servicii cu un laborator acreditat; nerespectarea periodicității efectuării analizelor de laborator la produsul finit; lipsa contractului Dezinfecție Dezinsecție și Deratizare.

Inspectorii Direcțiilor teritoriale au întocmite procese-verbale cu privire la contravenție în conformitate cu legislația în vigoare.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load