ANSA a nimicit peste 3500 kg de peste

ANSA a nimicit peste 3500 kg de peste

Medicii din cadrul ANSA au emis o decizie de nimicire a unei cantități de 3570 kg de peşte, întrucît acesta nu era bun pentru consum, notează NOI.md.

Peștele a fost depistat la un bazin acvatic din oraşul Ialoveni. Potrivit specialiștilor, peștele era doar depozitat acolo, fiind adus din Ucraina, ocolind posturile vamale interne. Mai mult decît atit, peştele viu era păstrat în condiţii insalubre şi ulterior era expus spre vînzare în pieţele din capitală. În acest context, poliţiştii au depistat pe teritoriul Pieţei Centrale mai multe puncte de comercializare a peştelui viu fără acte de provenienţă, care aparţineau aceluiaşi agent economic.

Valoarea produselor ridicate contituie circa 120 000 de lei.

În prezent se acumulează materiale și probele necesare în vederea tragerii la răspundere a factorilor de decizie conform legislației în vigoare. În funcție de rezultatele expertizelor numite şi investigaţiilor demarate de către specialiştii în siguranţa alimentelor, agentul economic riscă amendă de pînă la 15 000 de lei.Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load