COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Anomalie meteo în Moldova. Temperaturile se schimbă

Anomalie meteo în Moldova. Temperaturile se schimbă

O anomalie meteo va afecta Moldova, România, dar și țările din Europa centrală și de Est, în această săptămîna, specialiștii Severe Weather anunțînd că un val de aer cald va aduce temperaturi cu mult peste cele normale pentru mijlocul lunii noiembrie.

Potrivit prognozei realizate de severe-weather.eu, țările din Europa centrală și de est se vor confruntă cu o vreme extrem de caldă, maximul fiind atins în ziua de vineri, 15 noiembrie.

Astfel, temperaturile vor fi chiar și cu 20 de grade Celsius mai mari decît normalul perioadei.


Imagini cu hărțile specialiștilor de la Severe Weather găsiți în galeria foto.

Miercuri, 13 noiembrie

Un val de aer cald va traversa Europa centrală și de Est, în special zona Balcanilor și a Marii Negre, anunțîndu-se temperaturi cu pînă la 12-14 grade mai mari decît normalul perioadei.

Joi, 14 noiembrie

Valul de aer cald înaintează din zona mediteraneană în Europa de Est, unde întîlnește o altă masă de aer situată la un nivel inferior, ducînd la o anomalie meteo, cu temperaturi extrem de ridicate față de normalul perioadei.

Potrivit specialiștilor Severe Weather, media temperaturilor va fi mai mare și cu 16 grade decît cele normale pentru mijlocul lunii noiembrie, în regiunile din estul Europei, zona Balcanilor și vestul Rusiei.

În același timp, temperaturi mult mai mici se vor înregistra în vestul continentului european.

Vineri, 15 noiembrie

Masă de aer cald rămîne în continuare în zonele din sud-vestul Europei, rezultînd temperaturi mai ridicate și în Alpi sau Balcani. În est, valul de aer cald continuă să aducă o zi caldă. Temperaturile vor atinge din nou valori anormale, chiar și cu pînă la 20 de grade mai mari în unele zone.

“Indiscutabil, un remarcabil val de aer cald pentru această toamna tîrzie”, scriu specialiștii de la Severe Weather.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load