TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

ANI cere demisia unui primar din Anenii Noi

ANI cere demisia unui primar din Anenii Noi

Autoritatea Națională de Integritate cere revocare din funcție a unui primar din Anenii Noi care a încheiat un acord adițional cu fiica sa, care este fondator și conducător al unei Gospodării Țărănești, încălcînd astfel regimul juridic al conflictului de interese, scrie Noi.md.

Este vorba despre acordul de modificare a contractului de arendă a terenurilor, contract ce a fost semnat încă în 2012.


Potrivit legii, primarul nu are dreptul să încheie acte juridice cu persoane apropiate, pentru că generează un conflict de interese. Iar în asemenea situații, subiectul declarării trebuie:

- să informeze Autoritatea Națională de Integritate imediat, dar nu mai tîrziu de 3 zile de la data constatării, despre conflictul de interese în care se află;

- să nu încheie actul juridic pînă la soluționarea conflictului de interese.

Primarul nu a întreprins aceste acțiuni, fapt prin care a încălcat prevederile Legii 133/2016 privind declararea averii și intereselor personale.

În cadrul controlului, primarul a fost informat despre începerea procedurii de control, elementele identificate, precum și despre drepturile de care beneficiază, în exercitarea dreptului la apărare. Acesta și-a exprimat în scris punctul de vedere, în care a menționat că prin acest acord el nu și-a favorizat fiica și nici nu a adus prejudicii primăriei.

Potrivit legislației, acesta ar putea fi lipsit de dreptul de a exercita funcții publice sau de demnitate publică pe o perioadă de 3 ani.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load