TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Angajații MAI care au interceptat ilegal politicieni și jurnaliști, cercetați penal

Angajații MAI care au interceptat ilegal politicieni și jurnaliști, cercetați penal

Procuratura Anticorupție efectuează urmărirea penală în trei dosare penale care vizează interceptările ilegale din perioada anilor 2017-2019 admise de către Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

Interceptările au vizat mai mulți politicieni, reprezentanţi ai societăţii civile, jurnalişti şi alte persoane publice.

Dosarele au fost pornite după ce Procuratura Generală s-a autosesizat din presă la începutul lunii august curent și anunță că „a constatat mai multe omisiuni în activitatea agenţilor publici, care au dus la ingerinţe în drepturile fundamentale ale cetăţenilor, în viaţa personală şi de familie”: „Acestea au avut loc prin culegerea pretins ilegală a informaţiilor, cu utilizarea mijloacelor speciale destinate interceptării şi urmăririi vizuale, cu folosirea situației de serviciu”.


Anterior, RISE Moldova a scris că procurorii și polițiștii din R. Moldova au interceptat 52 de persoane, inclusiv politicieni, reprezentanți ai societății civile și chiar jurnaliști, iar pe lîngă interceptarea convorbirilor telefonice, unora le-a fost monitorizată și viața privată. În locuințele acestora le-au fost instalate microfoane și camere video.

După monitorizarea celor 52 de persoane, soldată inclusiv cu 200 de DVD-uri cu discuții telefonice interceptate, procurorii și polițiștii au stabilit că datele nu au prezentat interes și au fost nimicite.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load