COVID-19 în MOLDOVA

Andrei Năstase, despre moartea omului de afaceri Iurii Luncașu

Andrei Năstase, despre moartea omului de afaceri Iurii Luncașu

Ministrul de Interne, Andrei Năstase, susține, într-un interviu pentru Radio Europa Liberă, că procurorii au deschis un dosar penal în baza articolului 145 al Codului Penal - omor intenționat.

Ministrul de Interne, Andrei Năstase, spune că declarațiile precum că decesul omului de faceri, Iurii Luncașu, „fac parte dintr-un scenariu bine pus la punct de forțele ostile parcursului nostru european, forțele care în mod democratic au fost debarcate de la putere și iată că suferă și atunci când suferă aruncă în spațiul public tot felul de inepții”, transmite Știri.md cu referire la Agora.

(...) Credeți că cineva dintre noi sau societatea chiar își propune ca oamenii din anturajul lui Plahotniuc să-și tragă gloanțe în cap?


Nu! Oamenii îi vor pe cei vinovați să ajungă pe banca acuzaților, să răspundă pentru ilegalitățile făcute și, bineînțeles, să le fie confiscate averile și un prim pas în acest sens este intentarea acestui dosar pentru uzurparea puterii în stat care ar putea să cuprindă mult mai multă lume decât pare la prima vedere”, a spus Andrei Năstase într-un interviu pentru Radio Europa Liberă.

În același timp, Andrei Năstase s-a arătat „surprins de modul în care imediat ce s-a produs cazul, la scurt timp s-a ieșit în spațiul public, cineva a avut grijă să se iasă în spațiul public și să încerce să crediteze o singură ipoteză în acest caz. (...) Sigur este cunoscut faptul că cel care a decedat face parte din anturajul apropiat al lui Vladimir Plahotniuc.

Despre asta a scris presa, despre asta cunoaște opinia publică; presa de investigație chiar a vorbit despre activitățile acestei persoane în domeniul importului și exportului de țigări, în domeniile imobiliare, iată de ce niciuna dintre ipotezele posibile nu este exclusă și apreciez modul în care polițiștii mai întâi, apoi și Procuratura au decis să trateze cazul”.

Amintim că un om de afaceri din anturajul lui Plahotniuc și Șor, reprezentantul firmei care deține „Casa Albă” de la Chișinău a fost găsit împușcat în seara zilei de 17 august.

Boris Babin, șoferul lui Iurii Luncașu, ar fi declarat oamenilor legii că în seara aceleiași zile, la ora 19.00, ar fi fost contactat telefonic de șeful său care i-a cerut să vină la domiciliu și să se deplaseze într-o direcție necunoscută, la aer curat.

Șoferul ar fi mers cu automobilul de serviciu la casa lui Luncașu de unde l-a luat și s-au îndreptat spre traseul R-6 (Ialoveni-Durlești).

La un moment dat, Luncașu i-ar fi cerut șoferului să oprească automobilul în câmp și să scrie o scrisoare cu următorul conținut: ,,Căsuță albă am cumpărat în 2017. Am fost investitor”.

Potrivit declarațiilor șoferului, Iurii Luncașu ar fi ieșit din automobil comunicându-i șoferului că vrea să răsufle aer curat, iar după câteva clipe s-ar împușcat în regiunea capului cu propriul pistol.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load