Andrei Năstase: „Contrabanda în Republica Moldova a scăzut esențial”

Andrei Năstase: „Contrabanda în Republica Moldova a scăzut esențial”

Potrivit lui Andrei Năstase, „contrabanda în Republica Moldova a scăzut esențial”.


Declarația a fost făcută la postul de televiziune TVR Moldova.


Ministrul de Interne a spus că „schemele de contrabandă sînt contracarate aproape zilnic”.


„Am instituit posturi fiscale mobile la instituțiile producătoare de alcool etilic, am mers la rădăcini. De la o vreme încoace, cantitățile s-au micșorat.


Nu putem spune că nu există. Eu prefer prevenția. În ultima perioadă sînt deschideri în locații unde se vînd droguri”, a spus ministrul.


Aminitim că recent, un dosar penal a fost iniţiat de procurori în baza declaraţiilor făcute de fostul şef al Companiei de Stat „MoldATSA”, Sorin Stati.


Potrivit lui Stati, persoane afiliate fostului partid de guvernare, cum ar fi Dorin Damir, Constantin Botnari, Gheorghe Cavcaliuc, Constantin Țuțu și alții, ar fi fost implicate în scheme de contrabandă cu țigări, chihlimbar, alcool etilic, anabolizate.


„Contrabanda cu alcool etilic, țigări și tutun din regiunea transnistreană este schema exclusiv a lui Gheorghe Cavcaliuc. El are competența atribuită de nu știu cine, ca să se ocupe de schemele date”, declara Stati. Cavcaliuc a negat acuzațiile și a spus că acestea sînt „niște atacuri” care au scop „ponegrirea imaginii” sale.


 


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load