COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Anchetă de serviciu în privința unui procuror

Anchetă de serviciu în privința unui procuror

O anchetă de serviciu a fost inițiată în privința procurorului Pavel Vinițchi din Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cazuri Speciale.

Procuratura Generală a dispus inițierea controlului în urma unui material jurnalistic realizat de ”Gazeta de Chișinău” în care este vizat procurorul respectiv. Potrivit publicației, Pavel Vinițchi ar fi lăsat în libertate un tînăr învinuit de trafic de droguri, deși pe numele acestuia exista un mandat de arestare. În schimbul favorii, procurorul ar fi extorcat de la acuzat mită de 15 mii de euro.

Procurutarua anunță că vor fi supuse controlului cauzele penale la care se face referire în materialul jurnalistic, concluziile acestui control urmînd a fi implementate cu imparțialitate şi fără întîrziere.


Procuratura se delimitează de activitățile ce nu se circumscriu normelor procedurale sau care constituie abateri disciplinare sau încălcări ale Codului de etică al procurorului. Activitatea tuturor procurorilor trebuie desfăşurată cu respectarea strictă a legii, a drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, cu imparţialitate şi independenţă, se arată într-un comunicat al Procuraturii.

În cazul în care faptele prezentate se vor confirma, vor fi luate măsurile legale în consecință.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load