Analist politic: NATO folosește Moldova ca punct de tensiune în relațiile cu Rusia

Analist politic: NATO folosește Moldova ca punct de tensiune în relațiile cu Rusia

Astăzi NATO este interesată de Moldova ca un posibil punct suplimentar de tensiune în relațiile cu Rusia, a declarat într-un interviu pentru ”Anti-Maidan” directorul Institutului Internațional al celor mai noi state, Alexei Martînov.


Mai devreme s-a aflat că, potrivit unui studiu realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor, 63% dintre moldoveni se opun aderării țării la NATO.


Doar 22,3% dintre cetățeni sprijină aderarea republicii la Alianța nord-atlantică. Cu toate acestea, sondajul de opinie publică a avut loc în toiul campaniei electorale și poate fi angajat. Pe 24 februarie va avea loc alegerea parlamentului Republicii Moldova, anunță Noi.md cu referire la presa rusă. 


Discuțiile despre aderarea Moldovei la NATO au loc de mult timp, reamintește expertul. Periodic, au loc evenimente comune, exerciții militare pe poligoanele din Moldova.


"Pentru Moldova, ca cea mai săracă țară din Europa, această cooperare îi oferă fonduri suplimentare. Forțele armate ale țării nu sînt de mare interes pentru NATO. Moldova pentru alianță reprezintă un teritoriu unde vor putea fi amplasate anumite obiecte împotriva Rusiei și a Transnistriei, unde este dislocat un grup limitat de trupe din Federația Rusă. Adică, Moldova este interesantă pentru NATO ca un posibil punct suplimentar de tensiune în relațiile cu Rusia", a spus Martînov.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load