Amnistierea mamelor cu copii în vîrstă de pînă la opt ani – constituţională

Amnistierea mamelor cu copii în vîrstă de pînă la opt ani – constituţională

Curtea Constituțională a confirmat astăzi constituționalitatea aministierii femeilor cu copii în vîrstă de pînă la opt ani, informează Noi.md.


Din punctul de vedere al justificării acordării amnistiei doar mamelor care au copii în vîrstă de pînă la opt ani, Curtea a constatat că, potrivit datelor publicate de către Biroul Național de Statistică, la începutul anului 2008, deținuții de sex masculin erau cu aproximativ 95% mai mulți decît cei de sex feminin.


Acordarea dreptului de amnistie tuturor taților de copii în vîrstă de pînă la opt ani, inclusiv celor care au comis infracțiuni grave, ar presupune eliberarea din închisoare a unui număr foarte mare de deținuți. Eliberarea unui număr mare de persoane care nu și-au executat pedepsele, dintre care unii pot fi periculoși, ar putea crea în rîndul publicului un sentiment de neliniște referitor la siguranța public, se arată în hotărîrea Curții Constituționale.


În aceste circumstanțe, Curtea a constatat că ar fi foarte dificil, probabil chiar imposibil, ca Parlamentul să elibereze tații în baza acelorași motive invocate în cazul mamelor.


Astfel, eliberarea de la pedeapsa cu închisoarea doar a femeilor care aveau copii în vîrstă de pînă la opt ani, nu și a bărbaților, are la bază o justificare obiectivă și rezonabilă.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load