Amnistia nu-i va scăpa de închisoare pe cumnatul și nașul lui Vlad Filat

Amnistia nu-i va scăpa de închisoare pe cumnatul și nașul lui Vlad Filat

Instanța de judecată a refuzat să reducă pedeapsa cu închisoarea în privința lui Ion Rusu, cumnatul și nașul de cununie al ex-premierului liberal-democrat Vladimir Filat, tranzmite ZDG.md

Ion Rusu, condamnat la trei ani și patru luni de detenție într-un penitenciar de tip semiînchis pentru spălare de bani în proporţii deosebit de mari, fapt care a adus prejudicii Băncii de Economii, a solicitat reducerea cu 1/3 a pedepsei prin aplicarea prevederilor art. 13 din Legea privind amnistia în legătură cu aniversarea a 25-a de la proclamarea independenţei R. Moldova.

La sfârșitul anului trecut, judecătorul Mihail Diaconu a respins demersul șefei Penitenciarului nr. 16 Pruncul, acolo unde își ispășește pedeapsa nașul lui Vlad Filat, motivând că la data intrării în vigoare a Legii privind amnistia, 9 septembrie 2016, pe numele lui Rusu nu exista o sentință de condamnare irevocabilă. Este cea de-a doua încercare a lui Ion Rusu de a beneficia de amnistie. În iulie 2017, judecătorul Andrei Niculcea a respins un demers similar depus de instituția penitenciară enunțând același motiv, că Rusu nu avea statut de condamnat la data intrării în vigoare a Legii.

La 6 noiembrie 2015, cumnatul și nașul lui Vladimir Filat a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare de Judecătoria Buiucani, ulterior, la 28 martie 2016, Curtea de Apel Chişinău a menţinut sentinţa pronunţată.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load