COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Amenzi de sute de mii de lei pentru nerespectarea regulilor de prevenire a COVID-19

Amenzi de sute de mii de lei pentru nerespectarea regulilor de prevenire a COVID-19

Din momentul aprobării hotărîrilor Comisiei pentru Situații de Urgență au fost înregistrate 38 procese verbale întocmite, 33 din acestea sînt cazuri în care agenții economici nu s-au conformat cerințelor și măsurilor impuse prin hotărîrile respective, iar în 5 procese verbale sînt vizate persoanele fizice care nu au respectat măsurile de prevenire a virusului. Amenzile aplicate ajung la suma de circa 800 mii lei, informează Noi.md.

Într-un comunicat emis presei, se menționează că Ministerul Afacerilor Interne prin subdiviziunile sale va continua să asigure ordinea și siguranța publică, inclusiv siguranța în traficul rutier. Angajații polițiști și carabinieri vor patrula și monitoriza teritoriile administrative, spațiile publice și vor intensifica activitățile de monitorizare a persoanelor care se află în autoizolare și carantină.

Totodată, polițiștii și carabinierii vor informa cetățenii despre riscurile infecției cu Covid 19, despre măsurile recomandate de autorități și despre riscurile la care sînt supuși în momentul în care nu le respectă.


Poliția va supraveghea activitatea agenților economici, va verifica dacă aceștia respectă măsurile și va interveni cu aplicarea amenzilor în cazul în care acesta sînt încălcate.

Nu ultimul rînd, oamenii legii în colaborare cu administrația publică locală vor verifica agenții economici și se vor asigura dacă aceștia au sistat sau nu activitatea conform cerințelor autorităților, iar cei care nu se vor conforma se vor alege cu amenzi.

Poliția este organul care va monitoriza și fluxul de pasageri, verificînd dacă se respectă restricționarea numărului persoanelor transportate. În localitățile în care a fost declarată stare de carantină sînt instalate posturi de restricționare a transportului rutier.

Măsurile de prevenire și combatere a virusului Covid 19 vor fi intensificate în funcție de gradul crizei, cu cît mai mari vor fi riscurile, cu atît mai stricte vor fi măsurile impuse de Stat.

Poliția va activa la capacitate maximă, informînd și sensibilizînd societatea despre modul de protejare și comportament în spațiile publice, cu păstrarea distanței sociale de 1 m.

Angajații MAI vor continua să patruleze în adiacentul pieților comerciale în locurile de acces public, zone de agrement, stații și autogări și vor interveni solicitînd cetățenilor să respecte măsurile de protecție, șoferilor de transport public să limiteze numărul de persoane la 60 %, iar agenților economici și alte instituții să nu pună viața angajților în pericol, ignorînd cerințele legale impuse în perioada Situației de urgență.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load