COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

AMDM dă asigurări că în farmaciile din țară sînt măști de protecție

AMDM dă asigurări că în farmaciile din țară sînt măști de protecție

Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM) dă asigurări că farmaciile din țară dispun de măști de protecție, iar prețul lor este stabilit în funcție de calitate.

Aceasta după ce reporterii AGORA au mers în mai multe farmacii pentru a procura măști, însă de cele mai multe ori au primit același răspuns: „Nu mai sînt”, iar în una dintre farmacii ni s-a spus că prețul per unitate este de 4, 90 lei.

Solicitați să explice de ce nu sînt de găsit măștile medicale în farmaciile din capitală, reprezentanții Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale au spus că au cerut informații de la depozitele și farmaciile din rețeaua farmaceutică din țară.

„În rezultatul discuțiilor cu agenții economici menționați, au raportat despre prezența în stoc a măștilor de protecție. Stocuri mai mari de măști dețin farmaciile de rețea, care sînt aprovizionate de la angrosiștii contractați”, se arată în răspuns.


Menționăm că am reușit să procurăm într-o farmacie măști la prețul de 1leu și 25 bani, dar am primit și răspuns precum că acestea ar costa 4 lei 90 bani.

Cu privire la prețul la care sînt comercializate măștile, AMDM a menționat: „În prezent adaosul comercial pentru dispozitivele medicale în Republica Moldova nu este reglementat.

Agentul economic stabilește prețul dispozitivelor medicale conform prețului producătorului. În ultima perioadă prețul măștilor medicale importate în Republica Moldova de la producătorii străini sînt mai mari, comparativ cu anul 2019, acesta variază în dependență de calitate (număr de straturi, cu elastic sau fără etc.) și de țara de producere”.

Menționăm că ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a dat asigurări că situația epidemiologică în țară este sub control. Mai exact, a dat asigurări că spitalele dispun de stocurile necesare de medicamente și echipamente de protecție, iar personalul a fost instruit privind măsurile care trebuie întreprinse. Ministra a făcut un apel către cetățeni, să respecte normele de igienă.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load