TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Ambulanțele ar putea fi monitorizate prin GPS

Ambulanțele ar putea fi monitorizate prin GPS

Ambulanțele vor fi monitorizate prin GPS. Cel puțin asta își propun autoritățile, care au dat start procedurii de achiziție a serviciilor de monitorizare a ambulanțelor prin intermediul geolocației.


Valoarea ofertei de achiziție a serviciilor este de un milion 250 de mii de lei fără TVA, bani alocați de Compania Națională de Asigurări în Medicină.


Deocamdată nu este clar cînd va fi implementată inițiativa, întrucît ea depinde de selectarea unui agent economic care va întruni toate condițiile necesare pentru a asigura monitorizarea ambulanțelor, notează agora.md.


Procedura de achiziție a fost inițiată de Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP). Potrivit responsabililor din cadrul instituției, este vorba de monitorizarea prin GPS a 500 de ambulanțe.


„Dispozitivele GPS sînt cu titlul gratuit pe perioada de valabilitate a contractului. Noi doar cumpărăm serviciile”, ne-a comunicat Nina Peștereanu de la CNAMUP.


Amintim că, în aprilie curent, locuitorii Capitalei au fost anunțați că vor putea urmări în timp real unde se află autospecialele Regiei „Exdrupo”. În acest sens a fost creată o aplicație on-line de monitorizare prin GPS.


La începutul anului, șeful Direcției municipale Transport, Vitalie Butucel, a declarat că implementarea sistemului de monitorizare a transportului public prin GPS va fi realizată înainte de sistemul de tichetare electronică.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load